Imprezy okolicznościowe
Ważne uroczystości wymagają niezwykłej oprawyW Restauracji Barka, która znajduje się na terenie ośrodka, organizujemy wesela, komunie, stypy, jubileusze i inne imprezy okolicznościowe. Dysponujemy salą do 110 osób, wspaniałą, domową kuchnią oraz wieloma pomysłami, które sprawią, że ważną dla Ciebie uroczystość przeżyjesz w niezapomniany sposób. Znakomitym uzupełnieniem tych walorów jest spokojne, leśne otoczenie wraz z przestrzenią do relaksu i zabaw dla dzieci.
Wesela
Dzień ślubu to czas, który Nowożeńcy pragną zapamiętać do końca życia. Młodzi wraz z rodzicami pragną, aby dzień ICH UROCZYSTOŚCI przepełniony był miłością i radością, a także by jego oprawa zachwyciła każdego.
W tej wyjątkowej chwili Państwo Młodzi chcą wyglądać olśniewająco i niepowtarzalnie. W tym dniu nie ma miejsca na błędy ani w organizacji, ani w wyglądzie. Każdy element uroczystości powinien być przemyślany bardzo szczegółowo oraz dopracowany na najwyższym poziomie.
Nocleg dla gości to równie ważny aspekt, jak samo przyjęcie. Posiadamy bardzo komfortowe całoroczne domy – apartamenty a także domki letniskowe.
ZAPRASZAMY DO PRZECZYTANIA OPINII GOŚCI, KTÓRZY WYBRALI NASZ OŚRODEK NA TEN WAŻNY DZIEŃ 🙂
OTO LINK DO STRONY OŚRODKA NA FB
https://www.facebook.com/pg/domki.naturapark/reviews/?ref=page_internal
A TAKŻE OPINIE GOŚCI, KTÓRZY GOŚCILI U NAS JAKO GOŚCIE „WAKACYJNI".
Od A do Z zorganizujemy ten wyjątkowy dzień w przepełnionej radością atmosferze. Elegancki wystrój stołów i sali na pewno zostanie zapamiętany przez Państwa gości a bogate menu zadowoli każde podniebienie…
Zawsze bardzo uważnie słuchamy życzeń naszych Klientów, jednocześnie służąc radą w przypadku jakichkolwiek pytań i wątpliwości.
Zapewniamy obsługę na wysokim poziomie!
Brak kosztów ukrytych!
Oferujemy:
- Wynajem sali na około 110 osób,
- Obsługę kelnerską,
- Menu (w zależności od wybranego wariantu I, II, III – przystawka, zupa, danie główne, deser),
- Napoje gorące (kawa, herbata) oraz woda z cytryną i miętą bez ograniczeń do spożycia na terenie lokalu.
- Soki owocowe (pomarańczowy, jabłkowy, wiśniowy) 1l/os.
Cena obejmuje:
- Wynajem sali
- Podstawową dekorację stołów (białe obrusy, kompozycje serwet w wybranej przez Państwa kolorystyce)
- Powitanie Pary Młodej chlebem i solą
- Lampkę szampana dla Małżonków i gości
- Obsługę kelnerską
- Apartament dla Nowożeńców
- Bezpłatny monitorowany parking
Odpłatność za gości i alkohol:
- Alkohol własny Państwa Młodych bez opłaty „korkowego” lub alkohol zorganizowany przez nas w cenach promocyjnych (w zależności od rodzaju alkoholu)
- Dzieci do lat 3 – bezpłatnie
- Dzieci od 4 do 10 lat – 50% stawki
- Dzieci powyżej 10 lat – 100% stawki
- Obsługa ze strony Państwa Młodych (fotograf, orkiestra, DJ itp.) – 50% stawki
- Poprawiny cena za osobę ustalana indywidualnie (w zależności od wybranych dań)
Dodatkowo płatne:
- Napoje gazowane 1l/os. – cena 12,00 / l
- Owoce – 16,00 / os.
- Pokoje (domki) dla gości weselnych ze śniadaniem – 80 / os. (danie ciepłe oraz zimna płyta)
- Pokrowce na krzesła w białym kolorze 7,00 / krzesło
Do ceny menu weselnego doliczamy 20% (z kwoty podstawowej) za obsługę.
Inne ważne informacje
Prezentujemy przykładowe menu, które postaramy się (w miarę możliwości) dostosować do Państwa potrzeb.
W podanym menu możemy uwzględnić zmiany według Państwa życzeń (wtedy też cena menu będzie ustalana indywidualnie i może ulec zmianie).
Całkowity koszt wesela ustalany jest indywidualnie na spotkaniu po zapoznaniu się z oczekiwaniami i potrzebami Klienta.
Na Państwa życzenie przygotujemy wiejski stół z wysokiej jakości składnikami. Swojski stół to idealny dodatek na przyjęcie weselne, jak również na inne przyjęcia okolicznościowe. Oferujemy stół mięsny (np. : smalec ze skwarkami, boczek wędzony, ogórki z beczki, kiełbasa wiejska, szynka wędzona, salceson) w cenie 27,00 / osoby a także stół rybny (np.: ryby wędzone – 2 rodzaje, koreczki, ryby w zalewie, rybne szaszłyczki) w cenie 38,00 / osoby.
Jesteśmy również w stanie zorganizować dla Państwa pieczonego dzika w cenie 2.600,00 – 3.500,00 (w zależności od ilości osób).
Przy dokonywaniu rezerwacji wymagana jest zaliczka w wysokości 4.000,00 pln (wliczana do końcowego rozliczenia) płatna gotówką/kartą.
Czas imprezy przewidziany do godz. 4:00 (możliwość przedłużenia za dodatkową opłatą).
Ustawienie stołów zgodnie z życzeniem.
Możliwość dostarczenia własnych napoi bez opłat.
Istnieje możliwość zorganizowania również baru mobilnego lub mogą Państwo skorzystać z naszego baru oraz wynajętego barmana. Cena ustalana indywidualnie.
WESELA ORGANIZOWANE W MIESIĄCACH LISTOPAD – GRUDZIEŃ: 7% ZNIŻKI (z wyjątkiem Świąt i Sylwestra)
WESELA ORGANIZOWANE W MIESIĄCACH STYCZEŃ – LUTY: 12% ZNIŻKI
Wariant I menu
Cena – 240 zł / osobę
- przystawka: tatar z marynowanego łososia na awokado
- zupa: consomme z podgrzybków z pietruszkowymi kluseczkami
- danie główne: roladki z szynki faszerowane kaszą gryczaną, wątróbką, śliwkami na kluseczkach gnocchi z glazurowaną marchewką, polędwiczki wieprzowe faszerowane morelą, otulone boczkiem wędzonym na puree ziemniaczano-chrzanowym z zielona fasolką, łosoś z pieca na postumencie szpinakowym z sosem holenderskim i kulkami ryżowymi z orzechami
- deser: mus z suszonych owoców z dodatkiem likieru pomarańczowego i puszystej pianki jogurtowej
- zimna płyta: pieczony schab z porem i orzechami, pasztet staropolski w cieście francuskim z konfiturą z żurawiny, dorsz faszerowany glazurowany galaretką cytrynową, deski wędlin długo dojrzewających, śledziki na sposób orientalny, sałatka z grillowanych papryczek z dodatkiem koziego sera, sałatka z pieczonych buraków, rzodkiewki z wędzonym śledziem, wybór pieczywa, masła smakowe, warzywa marynowane i kiszone, zimne sosy
- danie gorące około północy: zupa rybna z białych ryb z dodatkiem pieczonych pomidorów i z pikantnymi pulpecikami łososiowymi
Wariant II menu
Cena – 280 zł / osobę
- Przystawka: Owoce morza marynowane w limonce, chilli z sosem teriyaki, podane w koszyczku ze smażonej lazanii
- Zupa: Rosół z gęsi podany z pierożkami faszerowanymi kaczką i z warzywami julienne
- Danie główne: rolady z udek kurczaka faszerowane grzybami i serem podane na plastrach, pieczonych ziemniaków i różyczkami brokuła i z prażonymi migdałami, eskalopki wieprzowe z musem wiśniowym na puree z pieczonej dyni i glazurowane marchewki, dorsz bałtycki smażony w temperze piwnej na frytkach domowych z groszkiem cukrowym
- Deser: krem brulee z absyntem palonym brązowym cukrem
- Zimna płyta: pasztet z kaczki z wytrawną marmoladą ze śliwek, pieczony udziec wieprzowy marynowany w jałowcu, karczek z glazurą morelową, śledziki na konfiturze z czerwonej cebuli i jabłek, tymbaliki z krewetkami i koprem włoskim, trójkąciki sera camembert panierowane w pestkach dyni ułożone na rukoli, kolorowych sałatach, pomidorkach koktajlowych skropione musem malinowym, półmiski mięs i wędlin podwędzanych, sałatka z pomarańczy, orzechów i kurczaka, wybór pieczywa, masła smakowe, warzywa marynowane i kiszone, zimne sosy
- Danie gorące około północy: zupa „ucha” z pikantną wołowiną podana w chlebie
Wariant III menu
Cena – 310 zł / osobę
- Przystawka: Carpaccio z wędzonej piersi gęsiej na tafli z rukoli, karmelizowanej gruszki z musem malinowym
- Zupa: Cappuccino z batatów z podwędzaną śmietanką
- Danie główne: Konfitowane udka z kaczki z coulis daktylowym na kluseczkach z parmezanem i sałatką z pieczonych jabłek, pieczona rolada wieprzowa z konfiturą wiśniową na puree z dyni i z buraczkami, pieczona pierś z kurczaka na emulsji jałowcowej, ziemniakami au gratin i glazurowaną fasolką szparagową, roladki z dorsza bałtyckiego faszerowane szpinakiem, suszonymi pomidorami pod beszamelem, puree ziemniaczane z topinamburem i emulsją z marchewki
- Deser: Parfait miodowo-bezowe skropione adwokatem
- Zimna płyta: terrina z łososia, śledzik z fen kułem na plastrach pieczonego jabłka, śledzik na galaretce z żubrówki posypaną orzeszkami, pasztet z dziczyzny przekładany leżakowaną słoniną, tatar wołowy na marynowanych podgrzybkach, blanszowanej cebulce i anchois, pieczona szynka z chrupiącą skórką, pieczeń z cielęciny z dipem z tuńczyka, pater suszonych wędlin, łosoś wędzony na mixie zielonych sałat z pomidorkami cherry, oliwkami, kaparami i oliwą rydzową, sałatka z kurczakiem, bekonem, borowikiem i cykorią, wybór pieczywa, masła smakowe, warzywa marynowane i kiszone, zimne sosy
- Danie gorące po północy: żur na zakwasie z żytnich otrębów z kurkami